90% van wat je in je relatie ervaart! Zegt niets over je relatie…

Gisteren vloog ik naar Curaçao en ik kan je vertellen vliegen is echt niet mijn favoriete hobby. Of eerder gezegd vliegen is voor mij; Ewald zijn hand fijnknijpen als we in een donkere wolkenbui terecht komen en zodra het ‘seatbelt on’ in beeld komt gaat mijn hartslag omhoog, krijg ik zweethandjes en ga trillen.

 Als je mij zou vragen wat ik van deze vlucht vond zou ik zeggen; momenteel voelt het als het moet maar en het is niet anders als ik wil blijven reizen. Zat ik ontspannen op mijn stoel; Nee niet bepaald en die 10 uur schoten ook echt niet op.

Als ik dezelfde vraag aan mijn partner zou vragen, zou hij zeggen; lekker ontspannen, ik heb lekker mijn serie kunnen bingewatchen, ik heb heerlijk gegeten, alleen een houten kont van 10 uur zitten en af en toe een fijngeknepen hand van Lee en dat doe ik graag voor haar.

 Al zou je het aan de dames achter ons vragen die zouden zeggen; Heerlijk! Onze moeder die in Business class zit komt de hele tijd lekkere snacks brengen zoals broodjes kroket, stroopwafel ijs, Belgische chocolaatjes en nog veel meer. Ondertussen speelde ze een kaartspel skipbo, hadden veel lol en de tijd ging supersnel voor hen.

 

Zo zie je maar weer, hoe we de wereld om ons heen ervaren is voor iedereen anders. Ik had het nog aan 10 anderen kunnen vragen en die hadden mij allemaal een ander antwoord gegeven. Zo is het ook in je relatie. 90% van wat je in je relatie voelt en denkt zegt niets over de relatie zelf, kijk maar naar de vliegreis voorbeelden. Allemaal dezelfde vlucht, hetzelfde vliegtuig, hetzelfde weersbeeld alleen totaal andere ervaringen.

 Zo kan je je relatie ervaren zoals ik de vliegreis ervaarde; het is zoals het is en ik moet het er maar meedoen of je kunt het ervaren zoals de dames achter ons; Heerlijk! Lekkere versnaperingen, veel lol en de tijd gaat supersnel.

 In welk scenario herken jij in jouw relatie?

En weet, vaak begint iedere relatie net zoals de dames in het vliegtuig die het heerlijk vinden en na een paar jaar eindigen kan je relatie voelen als ‘het moet maar’… Maar net zoals met mijn eigen vliegervaring, weet ik dat deze ervaring niet voor altijd is en dat ik dat ook echt niet wil! Ik wil vliegen weer heerlijk vinden!

 Als jij je herkent in de relatie met je partner ‘het moet maar’ en ‘het is niet anders’, weet dat het wèl anders kan en ik je daarmee kan helpen.

Next
Next

“Alles in mij tintelt en leeft”